Image Image Image Image Image

Over De Kemp


Algemeen


Neem voor informatie, vragen of wensen contact met ons op.

Familie Achten-Bosman
Provincialeweg 1B
5827 AA Vortum-Mullem (NB)

Telefoon: 0485 785575 of 06 46341395
info@dekemp-vortum.nl

Op de diensten van De Kemp zijn Algemene Voorwaarden van toepassing:
Algemene Voorwaarden Meeting Room
Algemene Voorwaarden B&B

 


Over De Kemp


In het verleden hadden de bewoners van het gebied nog nooit van de naam Maasheggen gehoord. Voor de meeste oudere streekbewoners stond het gebeid aan beide zijden van de Maas bekend onder de naam De Kemp.

De Kemp (ook wel Kamp of camp) komt veel voor in namen van weilanden tussen Oeffelt en Boxmeer. Zoals de Meerkamp, Hanenkamp en Weerkamp.

Een kamp is een akker of weiland omgeven door een veekerende afsluiting in de vorm van een haag of houtwal. In het Maasheggengebied werden hiervoor vooral meidoornheggen gebruikt. Deze worden door middel van een speciale techniek gevlochten tot veekeringen.

Met de directe omgeving/context als uitgangspunt werden verschillende ontwerpers gevraagd mee te werken aan de totstandkoming van De Kemp. Allereerst was er Onix NL uit Groningen. Zij werden gevraagd om een woonhuis te ontwerpen op basis van de archetypische vorm van een langgevelboerderij. Zoals er een te vinden is direct naast het huis. Meer werk van Onix NL is te vinden op www.onix.nl

De kopse gevels van ‘Blackbird’ hebben een prachtige sculpturale vorm.

De twee gastenkamers werden ingericht op basis van een idee van ontwerper Jeroen Bijl. Hij liet zich onder meer leiden door de kleur Brabants geel, een okerkleur die veel op kozijnen van Brabanste boerderijen werd gebruikt.

Preview van de gastenkamers

In de beide gastenkamers is het traditionele ‘Brabants geel’ rijk aanwezig.

De tuin van Blackbird werd ingericht in samenwerking met Brabants Landschap.

De styling van tableware en dergelijke werd verzorgd door Mieke Cuppen.

Grafisch ontwerper Hansje van Halem tekende voor de bijzondere huisstijl die gebaseerd is op de vormgeving van het huis.

Realisatie website door Babette Zijlstra. Fotografie Maarten Laupman, John Lewis Marshall en De Kemp.

 


Over ons


Eind 2014 betrokken wij ons nieuwe huis, ‘Blackbird’ van Onix NL, waarin de B&B en Meeting Room zijn opgenomen. Hiermee werd een langgekoesterde droom werkelijkheid. Een stoere plek voor onze zoons Gijs, Abel en Maas, en voor Esther een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke werkdag. Antoine is verantwoordelijk voor de exploitatie van De Kemp.

Na jarenlang in het culturele veld rondgelopen te hebben wilde ik graag een nieuwe uitdaging aangaan. Ik wilde een plek creëren waar gasten kunnen genieten van goede architectuur, vormgeving en (beeldende) kunst. En uiteraard van heerlijke maaltijden en een mooie omgeving. Dienstverlening van kwaliteit, zonder concessies. Met de beste, duurzame producten van goede leveranciers. Daarnaast wil ik met De Kemp graag creatieven de mogelijkheid geven om zich te laten inspireren door de plek en haar omgeving. En werk te maken. Een mooi voorbeeld hiervan vormen de projecten van fotograaf Otto Snoek, elders op deze site te zien.

JKF_deKemp_025_xlarge

Foto: Jansje Klazinga, www.jkf.nl

 


Partners en leveranciers


De Kemp werkt samen met verschillende partners en leveranciers.

Betjeman & Barton thee, Den Haag

Boot Koffie/The Golden Coffee Box, Baarn

In het Volle Leven, biologische groenten, bloemen en fruit, Vortum-Mullem

Buitenbusiness.nl, voor bijzondere vergaderlocaties in het groen